Categorieën

Info over inktpatronen en toners

Verschil inktpatroon – toner:

Een inktpatroon bevat vloeibare inkt en wordt gebruikt in een inkjetprinter.  Een toner wordt gebruikt in een laseprinter en is gevuld met carbonpoeder dat wordt gebrand op het papier.  

 

Huismerk is géén namaak:

Een huismerk inktpatroon of toner, ook wel compatibel genoemd, is een vervangend of alternatief product dat wordt gebruikt in plaats van het originele merkproduct. De leverancier van deze alternatieve producten ontwerpt en produceert deze zelf. Hij maakt dus geen letterlijke kopieën. Je kunt de alternatieve patronen/toners gebruiken in de printers van grote merkfabrikanten zoals HP, Canon, Dell, Brother, Samsung, Xerox, Epson, … Voor elk inktpatroon / elke toner die onze leverancier ontwikkelt, vraagt hij een eigen patent aan. Elk product is dus een eigen ontwikkeling en respecteert het intellectuele eigendom van de grote merkfabrikanten. De processen van onze fabrikant zijn bovendien ISO 9001 en ISO 14001 gecertificeerd, wat betekent dat ze voldoen aan strenge eisen op het gebied van kwaliteit en milieu. Onze patronen/toners zijn dus geen kopieën of namaak, maar je krijgt wel een kwalitatief product dat bovendien goedkoper is.

 

Waarom bestaat er nog geen compatibel product voor mijn nieuwe printer?

Voor een nieuw model printer ontwikkelen de merkfabrikanten vaak een compleet nieuwe inktpatroon/toner. Wij doen ons best om zo snel mogelijk na verschijning van een nieuwe printer een alternatief product te kunnen bieden.

 

Welke patronen zijn hervulbaar?

De inktpatronen die aangeduid zijn met dit groene logo worden bij ons in de winkel machinaal gevuld.  Zo kunnen we de belasting voor het milieu minimaliseren.  De patronen worden eerst gereinigd en dan pas gevuld.  We controleren ook altijd de printkwaliteit door een testpagina te printen met uw patroon.

 

Met of zonder chip?

Onze huismerkpatronen voor Canon, HP en Epson printers met 4 (of meer) losse patronen hebben allemaal een nieuwe chip zodat het inktvolume correct wordt weergegeven.